кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
КОМУНИКАЦИЯ В ЕЖЕДНЕВИЕТО - ЛАБОРАТОРИЯТА НА БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА - лектория
« Назад

Всеки се е питал как се прилагат бойните изкуства в ежедневието, така че да се нарекат ”начин на живот”. Разпространено е мнението, че бойните изкуства са кютек и някаква философия, за която никой нищо не казва, а ако казва цитира стари неразбираеми текстове, често без връзка с днешното време. Говоренето за философията в бойните изкуства и тяхната практика се разминават силно и нямат почти нищо общо днес.

Къде е „изкуството” в бойното изкуство и не се ли е върнало назад в развитието си като се е превърнало в просто занаятчийство без да дава широк кръгозор и стеснило се до техника на бой или спорт.

Как теорията на бойните изкуства може да ни служи в ежедневието при общуването с другите?

Мога ли да практикувам в залата по бойни изкуства куун /кант./ или доджо /яп./, за да започна да разбирам случващото се около мен в ежедневните ми контакти?!

Може ли разбирането за философията на бойните изкуства да подпомогне практиката ми в моя конкретен стил?

Мога ли да намеря принципи, които са еднакво валидни в залата куун и в общуването ми с хората всекидневно?

Кога мога да се защитавам и дали е необходимо, ако постъпваме стратегически според теорията в бойните изкуства?

Как да предотвратявам конфликтите още преди да се случат или непременно трябва всеки път да отстоявам тезите си, дори и с юмруци?

Има ли метод или техника да практикувам бойни изкуства и едновременно с това да развивам комуникативните си умения и стратегическото си мислене в реални условия?

Ако сте си задавали всички или дори само някой от тези въпроси, тази лектория е за вас!

 

Време на провеждане: 21.07.2016г., четвъртък от 19.00ч

 

Място на провеждане: бул.Скобелев 58

 

Вход: свободен

 

Лектор: Сифу Божидар Станчев

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^