кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Ален Пейраш
« Назад

 

Ален Пейраш е роден през 1950 г.  Той започва да се занимава с Айкидо през шейсетте години на миналия век под ръководството на майстор Андре Нуке, където остава за кратко време. През последвалите години той тренира с майсторите Накацоно, Тада, Норо, Асаи, Ичимура и др. След пристигането във Франция на майстор Тамура, Ален Пейраш започва да тренира при него, което продължава няколко десетилетия. Когато е на 17 години, вследствие нараняване на майстор Тамура, Ален Пейраш ръководи доджото на своя учител за известно време. Паралелно с това изучава китайска медицина и философия.

Свое собствено доджо Ален Пейраш открива през 1970 г. По същото време той става част от различни изпитни и технически комисии, под ръковоството на майстор Тамура: A.C.F.A., U.N.A., член на Националната комисия за степени и на Комисията по обучение. През 1982, в следствие на разногласията с Федерацията по джудо, той участва в създаването на FFLAB. Същата година, въпреки настояването на майстор Тамура, той отказва председателското място в Националната комисия за степени. Поради желанието си да следва и преподава принципите на традиционното айкидо без да прави компромиси, той напуска поста си и се отдава на практикуването и обучението по Айкидо, а през 90-те създава EPA – Europe Promotion Aikido и привлича към организацията си хора, желаещи да се занимават с традиционно айкидо.

Ален Пейраш преподава Айкидо и води международни семинари в редица държави, не само в Европа (Италия, Англия, Белгия, Русия, Холандия, Испания, Швейцария, Гърция...), но и извън границите на Европа – в Канада, Чили, Таити, Израел, Египет ... Той е автор на книгата „Дидактичен трактат върху традиционното Айкидо”, както и на поредицата „Ръководство за практикуващия Айкидо”. 

В България Ален Пейраш провежда няколко семинара по покана на Айкидо клуб Токугава, като първият от тях е през 2000 г.

 

Десислава Петрова

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^