кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

English languageБългарски език
Уин Чун Кюн

  Какво е УИН ЧУН                                                  詠春

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Сифу Божидар Станчев демонстрира Сиу Ним Тао/Форма на младата идея/

Уин чун”/УЧ/ или “Прекрасна пролет”  е името на китайска девойка от древността, довела използването на техники от манастира “Шаолин” до неподозирано съвършенство и ефективност. Понастоящем Уин чун /Винг Чун/е световно известна система за практична самозащита. Изучава се лесно, като за кратък период от време се постигат значителни резултати. Влизането бързо в употреба на УЧ  не означава непременно майсторско ниво. То изисква същото време, както при останалите бойни изкуства/БИ/.

Известни личности и УЧ

Стилът е създаден от есенцията на другите стилове, за да ги побеждава.
Не случайно с УЧ се занимават персоналните охранители на Стивън Сигъл, Синтия Ротрок, Жаклин Бисе, Жан Клод Ван Дам, Чък Норис и др.
Мнозина известни личности и спортисти, са практикували УЧ: Брус Лии, Дони Йен, Джеки Чан, Само Хунг, Аксел Шулц, Мишел Йон, Франк Бруно и много други.
В днешно време на УЧ се обучават инструктури към структурите на FBI, GSG 9, RAID, италианските специални части N.O.C.S.и щатските тюлени.

Трудно ли е...?

В УЧ не се прилага груба мускулна сила. Изучава се как да се управлява силата на противника, да се предизвикват и управляват неговите грешки. Това прави УЧ достъпен за практикуване от всички, дори физически слаби хора, жени, деца, възрастни.
Високите позиции, ниските удари с крак, а също така адаптивността на УЧ, го правят практичен за различни ситуации и условия: лед, сняг, пустиня, планинска и пресечена местност. Характерни са късите,  икономични движения, които са идеални при бой в тесни пространства - асансьор, дискотека и т.н.

Какви са предимствата на УЧ :

·  Не е спорт, а бойно изкуство! Цел е оцеляването - не трупане на медали и точки. При УЧ няма забранени техники, затова те се  използват основно;
·  Не се разчита на груба физическа сила, а на умението да се управлява силата на противника;
·  Разчита се на агресивна самоотбрана като се отнема психологическото предимство на противника и поемаме инициативата в свои ръце. Атаката е най-добрата защита!
·  Кратки движения без излишни украшения и пози;
·  Не се разчита на техники, а само на четири водещи принципа, приложени по усет, не с  механично реагиране;
·  Не съществуват възрастови ограничения за практикуващите;
·  За кратко време се постигат осезаеми резултати;
·  Развиваме усета - не броя на техниките;
·  Уин Чун не е ефектно БИ, а ефективно!
·  УЧ се учи в залата, за да ни ползва в ежедневието;

 Кои сме ние?

Кунфу център “СЮАНГУЕЙ” (玄龜功夫中心) е създаден през 1995г. в гр.София. В “Сюангуей” (玄龜功夫中心) се провеждат тренировки при сертифицирани международни инструктури по стиловете:Уин Чун, Филипино кали, Тай дзи (Ян,Чън,У,Сун), Шаолин цюан и Капоейра.
Тренировките по УЧ се провеждат под ръководството на Божидар Станчев.- международен инструктор към: Българска федерация по Ушу, Кунфу център “Сюангуей”, PAWTO  (със седалище в Англия).
От 2004г. сифу Божидар Станчев активно поддържа контакт, като личен ученик с гранд-майстор Нино Бернардо. ГМ Бернардо е носител на традицията на школата на ГМ Ип Ман и пряк ученик на легендарния ГМ Вонг Шун Люнг.

 

 

 

 

 

 

 

 

/на снимката  сифу Божидар Станчев и ГМ Нино Бернардо практикуват метода лепкави ръце/

В клуба изучават основните четири аспекта на УЧ: традиционо направление; спортно-състезателно ; оздравителноУЧ-самоотбрана,  и специализирано (за спец- части и охранители).

Грандмайстор Нино Бернардо в България клип.

Мразите насилието!
Плаши ви агресията?
Искате да се справяте с усмивка с трудните ситуации!
Когато сте ядосани не сте концентрирани - дори и да победите  силите ви са изцедени!
Водят ви наранени чувства, а не трезвата преценка
В този момент желанията са повече от възможностите и грешките от нереалната преценка ескалират! 
Мислили ли сте, че може да се справите с агресията без агресивност и да прескочите насилието без да ви повлияе на тонуса?
Мислили ли сте , че може да защитите живота на себе си, на близките си и дома си без да имате негативно отношение към нападателите си и  въпреки това да  отстоявате и защитите физическата и психическа си цялост?
Както не съществува монета с едно лице, ден без нощ, така не съществува и проблем без своето решение!
Бойните изкуства не са агресия, в тях няма насилие!
Търпението е добродетел, малодушието -не! 
БИ са стремежа на природата към непрестанно развитие и оцеляване на по-адаптивните, не на по-силните! Древните китайци са се водели от поговорката, че и най-величественото дърво бива съборено от урагана, който дребната тревичка би  пропуснала с лекото си поклащане! Привидно слабото не винаги е безпомощно, стига да намерите предимствата му!
Полезните неща винаги са прости!
УИН ЧУН - директния подход към нещата!

 

BGtop

кунг фу уин чун,джийт кун до, тай дзи чуан,шаолин чуан.кунфу винг чун,шаолин цюан,тай чи чуан,тренировки по бойни изкуства,капоейра,ушу,школа за източни бойни изкуства

^